20/01/2015

Voittajabarometri Australian Open 2015, osa I

Ensimmäinen kierros takana, joten pieni katsaus ennakkoni voittajasuosikkien otteisiin. Barometri antaa oivan mahdollisuuden käännellä takkia matkan varrella mennen tullen, mutta vielä pysyn tiukasti alkuperäisessä kannassani eli Djokovic vie ja muut vikisee.

Kaikki pääsivät avauskierroksella vastustajiensa kanssa vielä suhteellisen helpolla, mutta vireystila-arvioon perustuva barometri näyttää seuraavaa:

1) Novak Djokovic ***½
En tiedä näkyikö viime viikkojen sairastelu Djokon pelissä, mutta pientä ruostetta miehen pelissä oli. Djokovicillä on kuitenkin upea taito vääntää ruuvia tarvittaessa lisää, joten ensimmäiset rundit menevät autopilotilla lanaten. Seuraava kierros ensi yönä tuskin kovinkaan tuskainen, mutta tässä vaiheessa kärkinelikon osalta miehellä eniten petrattavaa jatkoa.

2) Rafael Nadal ****½
Nadalin peli oli lopulta paljon valmiimpaa kuin kertaakaan viimeisimmän paluun jälkeen. Vaikuttaisikin siltä, että tuntuma on jälleen löytymässä, sillä kämmen lähtee suhteellisen vikkelästi jälleen. Se tietää vaikeuksia kaikille. Seuraavat kierrokset heittämällä läpi ja kyllä, vaikka tulisi pommikone Rosol. Nadal pelasi itsensä nyt heti kisaan sisään ja nosti osakkeitaan voittotaistelun suhteen.

3) Roger Federer  ****½
Hyvä solidi esitys Federeriltä. Pari namua hassutustakin nähtiin, joten itseluottamuskin vaikuttaisi hipovan taivaita. Seuraavat kaksi kierrosta voi sveitsiläinenkin vielä peliään harjoitella, sillä vaaroja ei ole vielä horisontissa hänelläkään.

4) Stanislas Wawrinka ****½
Vaikea on Wawrinkaakaan vielä pois voittotaistelusta laskea. Sanoisin, että myös Stanin peli näytti varsin valmiilta ja voimakkaalta. Melkoiseen moukarointiin joutuu Jarkkokin, jos seuraavan ottelunsa voittaa. Se on kuitenkin oman tarinan paikka. Vesi kielellä sitä odottaen...

Muita pelaajia en vielä voittotaisteluun nosta.