24/01/2015

Voittajabarometri Australian Open 2015, osa III

Väki vähenee näköjään myös tältä listalta. Roger Federerin tappio yllätti varmasti kaikki. Jäljellä olevien voittajaehdokkaiden paras peli on vielä haussa, mutta jo nyt nähty taso on todellakin ollut riittävän kovaa muille.

1) Novak Djokovic ****½
Tämänpäiväinen esitys oli jo melko rautainen. Ensimmäisessä erässä murtopallojen hyödyntäminen oli vielä heikkoa, mutta paketti alkaa pikkuhiljaa olla kasassa toista viikkoa ja erityisesti sen loppua ajatellen. Vaikea nähdä yllätystappiota Djokovicin kohdalla. Semiin kruisaillen.

2) Stanislas Wawrinka ****
Melko vahva esitys Jarkkoa vastaan. Ei antanut Jarkolle hetken rauhaa vaan pommitti joka puolelta kenttää. Välillä toki roiskien, mutta useimmiten kohteeseen. Nousemassa vahvasti listallani. Jos pommitus jatkuu, Djokovic saa olla semissä varuillaan.

3) Rafael Nadal ***½
Täysi arvoitus. Hyvä matsi, huono matsi ja eilen taas hyvä matsi. Hurjaa vaihtelua pelitasossa ja ilmeisesti myös kunnossa. Seuraavan kierroksen Kevin Anderson -ottelu tulee olemaan jonkinlainen kulminaatiopeli turnauksen kannalta. Jos selviää kuivin jaloin Andersonin syöttö-kämmentulituksesta, mennee Nadal taas pitkälle, mutta todellinen vaaran paikka Anderson nyt on.