22/01/2015

Voittajabarometri Australian Open 2015, osa II

Toinen kierros toi jo eloa barometriin, jota arvotaan vähintään yhtä mystisesti kuin Wimbledonin sijoitettuja. Ykkössuosikkina jatkaa edelleen Djokovic, joka on saamassa juonesta selvästi kiinni.

1) Novak Djokovic ****
Melko vakuuttava jyräys toisella kierroksella. Ruosteita lähti mukavasti pois. Ensimmäinen jonkinasteinen mittari tulee tosin vasta ylihuomenna Fernando Verdascon muodossa, jonka serbi lanaa toki myös, mutta millä tavalla? Loppupeleissä ei prosenttitenniksellä pärjätä, joten nyt olisi hyvä hetki olla aktiivinen. Koko ajan.

2) Roger Federer ****-
Pientä hakemista, pientä hakemista. Hurjaa peliä vasta ampiaisen (?) piston jälkeen. Ei tämä välttämättä mitään vakavaa ole , mutta juuri näitä "turhia" erätappioita Federerin tulisi ensimmäisellä viikolla välttää viimeiseen saakka. Ensi viikon urakka ei ole helppo.

3) Stanislas Wawrinka ****-
Nousussa. Stan ei paljon peruuttele ja hyvä niin. Peli kulkee hyvin ja seuraavalla kierroksella Jarkkokin voi olla suupala ellei aggre- ja puolustuspeli peli toimi kuin unelma. 

4) Rafael Nadal **
Laskussa. Pahassa laskussa. Yksi tähti ensimmäisen erän hyvästä otteesta, toinen taisteluvoitosta, mutta muuta ei tipu. Jotain oli tai on selvästi sittenkin vinossa. Terveys rakoilee? Niin tai näin, jalat eivät toimineet avauserän jälkeen ollenkaan ja kaikki peruslyöntitekeminen suuntautui väsynein jaloin ylös tai jopa taaksepäin, ei yhtään eteenpäin. Syöttö melkoista läpsyä niin ikään huonoin jaloin lähes koko ottelun ajan. Kaikki kunnia tietysti Tim Smyczekille ja hänen hyvälle taistelulleen, mutta tällä pelillä Nadal on ulkona tämän turnauksen voittotaistelusta ennen kvartseja.

*****

Nadal siis vaarassa tippua listalta kokonaan ja uusia ei vielä suosikkien joukkoon nosteta.