28/01/2015

Ennakko: Andy Murray vs. Tomas Berdych, Australian Open 2015 semifinaali

Tässä vaiheessa jätetään barometrit taakse ja arvoidaan jäljellä olevat sankarit jäljellä olevien matsien omissa ennakoissa.

Torstaiaamuna pelataan ensimmäinen välierä miesten kaaviossa ja siinä kohtaavat siis Andy Murray ja Tomas Berdych.

Tosiaan, Tomas Berdych. Mitä voin sanoa? Ainakin olin pahasti väärässä viimeisimmässä barometrissä. Tosin hän yllätti todennäköisesti kaikki muutkin. Nadal-voitto lähenteli juurikin sitä kuuluisaa raiskausta. Lisäksi, kun on ottanut 17 kertaa peräkkäin joltakin turpaan, on todella kova temppu katkaista moinen kierre, vaikka toinen olisikin kaukana parhaastaan. Siitä ehdottomasti hurja hatunnosto Berdyhille.

Täysin toinen asia on, onko hänessä ainesta turnauksen voittajaksi.

Itse en siihen usko. En millään näe hänen päänsä riittävän vieläkään suurvoittoihin saakka. Olisi ollut jopa mielenkiintoista nähdä, miten puolivälierässä olisi käynyt jos Nadal olisi pystynyt kolmannen erän nappaamaan, sillä melko tiukalle ratkaisu lopulta meni, vaikka vireellä oli välimatkaa valovuosi.

Peli on aina ollut Berdychillä isoa ja kaunistakin, mutta tasaisuus ja pää eivät vain ole riittäneet. Nyt jäljellä on pelillisesti ja henkisesti niin kova nippu (Murray, Djokovic/Wawrinka), että pelkään pahoin Berdychin jäävän jo tälle pysäkille. Siitäkin huolimatta, että mies pelaa parasta tennistään uuden valmennustiimin ja tuoreen kihlauksen kera.

Mielenkiintoiseksi semifinaalin tekeekin myös se, että tshekkiläisen valmennustiimissä on nyt juuri Andy Murrayn entistä, vielä viime kaudella ollutta, tiimiä. Pieni, mutta herkullinen yksityiskohta otteluun. Miten tämä näkyy Tomasin pelissä huomenna?

Vaikka olenkin Andyn "antitenniksestä" purnannut, niin mies on jälleen Grand Slamin semifinaalissa, joten ihan kauheasti miestä en voi enää nollata tai mollata. Viime syksyn jälkeen en enää uskonut mieheen juuri yhtään. Niin passiivinen ja haluton mies oli. Samaa pallon perässä juoksemista oli nähtävissä vielä jopa Australiassa, mutta Kyrgios-voitossa oli jo paljon hyvää tekemistä ja mies on ehdottomasti nousemassa vanhalle tasolleen kunhan vain aktiivinen tekeminen säilyy. Pelkällä juoksemisella ei enää pärjää ja hyvä niin.

Huomisessa semifinaalissa minun papereissani onkin vain yksi suosikki. Andy Murray. En luota Berdychin henkisiin ominaisuuksiin Grand Slam-semissä, jossa vastaan tulee vielä näin sitkeä, mutta samalla myös terävä Murray.

Berdych saattaa pommittaa onnistuneesti erän tai kaksi, mutta Andyn tämänhetkinen vire vaatii niin paljon enemmän kuin Nadalia vastaan, joten kolme voittoerää tuntuu suorastaan utopialta. Andyn vastaiskut ovat varmassa kunnossa ja osaapa hänkin halutessaan aggressiivinen olla. Paljon vietti nimittäin Andykin aikaa takarajan päällä.

Tulittajalta vaadittaisiin nyt täydellistä päivää, jotta seinä kaatuu. Sitä ei tule, joten Murray finaaliin 3-1.