23/01/2015

Ennakko: Jarkko Nieminen vs. Stanislas Wawrinka, Australian Open 2015, kolmas kierros

Lauantaiaamun makupalaksi näin suomalaisittain muodostuu Jarkon ja Australian Openin hallitsevan mestarin Stanislas Wawrinkan kohtaaminen. Huh huh, eipä tämä tämän paremmaksi voi juuri muuttua! Voi veljet!

On kuitenkin päivänselvää, että nyt pitää kaiken natsata, jos Jarkko mielii tästä jatkoon mennä. Pienet saumat on, mutta se vaatii aikamoista nappipeliä ja se vaatii sitä nimenomaan vähintään kolmen voitollisen erän verran.

Jarkolla on periaatteessa joitakin aseita millä Wawrinkaa voisi satuttaa, vaikka Stan tässä suuri suosikki onkin.

Jarkko osaa hyödyntää vastustajan lyöntien vauhdin parhaimmillaan erinomaisesti usein samalla kontraten lyöntejä pitkin linjaa ja paikan tullen myös vastapalloon iskien. Kovassa tempossa Jarkko on usein jopa viihtynyt ja peruutteluun ei toden totta ole nyt varaa. Ei oikeastaan ollenkaan. Silloin Stan the man vie kuin märkää rättiä.

Jos siis Jarkko iskee ja kontraa hyvin vastaan lähellä takarajaa ja saa Stania vähänkin liikkeelle jyrkillä kulmilla, niin peli tasoittuisi kummasti.

Superfittinä kaverina Jarkko voisi jopa yrittää hyydyttää Staniä liikuttelemalla tätä mahdollisimman paljon, sillä päiväpeli Australiassa on aina päiväpeli Australiassa. Jos Nadal ja Federerkin ovat tässä kelissä hyytyneet, niin miksei myös Stan? Omia voimavaroja kannattaa tietysti tarkkailla myös, jos Stan saa pommitukseensa sarjatulta. Kaikkea ei kannata yrittää juosta kiinni.

Mutta sitten on se 'mutta'.

On muutamia suuren suuria faktoreita, jotka tekevät ottelun Jarkolle vaikeaksi.

Ensimmäinen on luonnollisesti syöttö. Ykkösprosentin pitää pysyä läpi ottelun hyvin korkealla eli noin 70-80 prosentin tasolla. Pienikin dippi tässä, niin Jarkon peli on ahdistavaa puolustusta ja tässä tapauksessa tappiollista tennistä. Kakkossyöttöihin ei ole nyt varaa elleivät ne lähde rennon letkeästi hyvän ja aktiivisen jalkatyön siivittämänä. Kakkosissa pitää ottaa jopa ylimääräistä "hallittua" riskiä, sillä ne 100-120 km/h kakkoset ovat omassa takapressussa, ennen kuin Jarkko ehtii sanoa "kissa".

Toinen on Jarkon kyky viedä ottelua ja tämä siis siinäkin tilanteessa, että peli kulkisikin kuin unelma, jota tämän pelin voittaminen ehdottomasti siis vaatii. Jarkko ei ole aivan omimmillaan kun juuri näitä top10-otteluita ratkotaan. Tärkeissä pinnoissa tulee usein virheratkaisuja ja hän sortuu fiksuna miehenä ylianalyyttisyyteen. Koko ajan pitäisi mennä ikään kuin reikä päässä ja antaa palaa, kun sen aika on.

Wawrinkan vire ei ole vielä täysin häikäissyt, mutta valitettavasti se on paranemaan päin. Nyt ollaan jo Grand Slamin kolmannella kierroksella, joten tuskin Stanin tasossa mitään hirmudippiä on odotettavissa.

Jarkolla on kuitenkin täysi vapaus ja paineettomuus tehdä tästä iso ottelu. Kolmas kierros ja paikka 32 parhaan pelaajan joukossa kauden ensimmäisessä Grand Slamissä on sen luokan temppu, että kaikki tästä eteenpäin on todellakin isoa plussaa. Voidaankin puhua kaikkien mahdollisuuksien ottelusta.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta! Stan 3-1. Toivon todella olevani tällä kertaa pahasti väärässä.

Nyt ei muuta kuin muutama tunti unta ja kannustusta heti aamusta kehiin! Go Jarkko go!

Ottelu pelataan aikaisin lauantaiaamuna noin klo 05-06 alkaen. Ottelu on keskuskentän kolmas ottelu, jota edeltää kaksi naisten ottelua klo 02 alkaen. Ainakin Eurosport (Player) näyttää ottelun.